5 Adımda Gece Makyajı

0

5 Adımda Gece Makyajı

 

Her kadın güzel görünmeyi önemser.  Katılacakları davet ya da toplantılar eğer özel bir gün ya da geceyse tamamen kusursuz görünmek için çaba harcarlar. Bu tür durumlarda kuaföre gitmeden kolaylıkla beş adımda profesyonel gece makyajı yapılabilir.

 

Cildinizi Temizleyip Nemlendirin.

 

Kirli ya da yağlı bir cilt makyajı uzun süre taşıyamayacağından gece makyajından önce mümkünse peeling yaparak yüzünüzü temizleyin. Cildinizin yağ dengesine bağlı olarak değişebilen nemlendiriciler yardımıyla cildinizi nemlendirin. Nemlendirici kullanmadan uygulan malzemeler cildinizde oluşan kurumalar sonrasında pul pul bir görünüm oluşturarak makyajın bozulmasına neden olur.

 

Cildinizdeki Kusurları Kapatın

 

Gece gideceğiniz mekanın ışıklandırmasını göz önüne alarak cildinize nemlendirici sonrası fondöten uygulayın. Nemlendiriciyle birlikte uygulanan fondöten daha kalıcı olup daha doğal bir görünüm yakalamayı sağlar. Yüzünüzde belirgin olması istediğiniz noktaları daha koyu fondötenle kapatarak gölgelendirme yapabilirsiniz. Burada cildinize çok yakın bir renkte fondöten kullanmanız çok önemli boyun ve yüzünüz aynı renkte olmalıdır ki ancak o zaman  olarak istediğiniz görüntüye ulaşabilrisiniz.

 

Göz Makyajı

 

Gözaltı bazını hem gözaltına hem de göz kapağınıza sürerek aydınlık bir görünüm elde edin. Gece makyajlarında genellikle lacivert ya da siyah tonlar tercih edilse de elbisenize uygun bir far da tercih edebilirsiniz. Örneğin siyah ve lacivert kullanacaksanız önce siyahtan başlayın sonra lacivert ve siyahı karıştırarak orta kısma uygulayın sonra lacivertle bitirin. Mutlaka eyeliner kullanın böylece gözleriniz daha etkileyici görünecektir. Kirpiklerinizi rimelle belirginleştirerek göz makyajınızı tamamlayın.

 

Allık

 

Pembe ya da şeftali tonlarında bir allıkla yanaklarınızı belirginleştirin. Klasik yöntem olan dudaklarınızı büzerek yanaklarınızı ağzınızda birleştirin. Allığı yanaklarınızdan yukarı doğru fırça yardımıyla sürün. Bu şekilde  bayanlar arasındaki en güzeli siz olabilirsiniz.

 

Ruj

 

Dudak kalemiyle dudaklarınızı boyayın.  Çerçeveleyerek şeklini belirginleştirin. Bordo ya da kırmızı bir rujla tamamlayacağınız makyajınız böylece daha kalıcı olacaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.