Marakeş Nasıl Bir Yerdir

Marakeş Nasıl Bir Yerdir

 

Kuzey Afrika’da bulunan Fas, Akdeniz ve Atlantik Okyanusu’nun bir araya geldiği nokta olan Cebelitarık Boğazı’nı barındıran ülkelerden biridir. bayanların ise tatil için gittiği yerlerden biridir. Marakeş ise şüphesiz Fas’ın en dinamik, en göz alıcı şehridir. Burası ülkede adeta genel kültür başkentidir. İsminin Fas ile neredeyse özdeşleşmiş olması, bunun en büyük kanıtıdır.

 

Kentte ana dilin Arapça olmasının yanı sıra, çeşitli yerel dillerin konuşulduğuna da rastlanmaktadır. Marakeş ismi ise yerel halk olan Berberilerin dilinde “Tanrının Ülkesi” anlamına gelir. Topraklarının yapısı itibariyle kızıl renkte olmasından dolayı yerel halk şehre “kızıl ülke” de demektedir.

 

Marakeş’i yürüyerek gezmek mümkündür. Şehir “Medina” ve “Gueliz” olmak üzere iki bölgeye ayrılmıştır. Medina, surların içinde bulunan eski şehirdir. Burada, tarihi yapılar, çarşılar ve yerel eşya satan yerler bulunur. Gueliz ise yeni yerleşim şehridir. Zaman zaman bayanlar buraya yerleşmeyi bile düşünmektedir.

 

Marakeş’i ziyaret için yılın en uygun dönemi ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Afrika topraklarında yer alan Marakeş’te çöl iklimi yaşanır. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise geceleri oldukça soğuk, gündüzleri ılıktır. Bölgede zaman zaman kum fırtınalarına rastlamak mümkündür.

 

Marakeş mutfağı, Fas genelinde olduğu gibi tarihsel dönemlerinde etkilendiği Fransız ve İspanyol kültürleriyle harmanlanmış Arap mutfağıdır. Aynı zamanda yerel halk günün her zamanı çokça nane çayı isimli bir çay tüketmektedir.

 

Gece hayatının oldukça renkli olması Marakeş’i daha fazla görülmeye değer kılmaktadır. Geceleri sokaklarında falcılar, müzisyenler, seyyar restoranlar bulunur. Kent aynı zamanda yıl içinde çeşitli festivallere ev sahipliği yapar ve gibi tatilcileri eğlendirmeyi başarır.

Yorumlar (0)
Yorum ekle