Bu Eşyaları Kimse İle Paylaşmayın…

Hepimiz sevdiklerimize karşı derin bir paylaşma duygusu taşırız. Her şeyimizi onlarla paylaşmak isteriz. Ama bazı eşyalar var ki, onları paylaşmak karşımızdaki insanın sağlığına zarar verebilir, kişiseldir ve paylaşılmamalıdır.

İşte sağlığımız için birbirimizle asla paylaşmamamız gereken 8 eşya…

Kulaklık:

Kulaklarımızda birbirinden farklı bakteri florası dengesi var. Başkasının kulaklığını kullanırken bu denge bozulabilir ve ortaya kulak iltihabı çıkabilir. Kulak sağlığınızı korumak için kulaklıklarınızı alkol ile dezenfekte edin.

 

Dudak parlatıcısı ve ruj:

Aceleyle makyaj malzemelerimizi evde unuttuk ya da son anda bir randevu teklifi aldık ve makyaj yapmamız gerek. Hepimiz arkadaşımızın makyaj malzemelerine yöneliriz. Bir rujdan ne olacak ki, deriz. Bir ruj, uçuk gibi cilt rahatsızlıklarını bulaştırabilir. Bu durumlardan korunmak için rujunuzun uç kısmını periyodik olarak kesin.

 

Cilt bakım aksesuarları:

Cilt temizliği için kullandığımız fırçalar, süngerler oldukça elverişli. Ama içinde bakteri biriktiriyor. Unutmayalım ki, başkasıyla paylaşacağımız bu ürünler sivilce oluşumuna neden olup ciltte döküntü oluşturabilir.

 

Havlu:

Vücuttaki fazla sıvı miktarını emme görevini yerine getiren havlu, emdiği sıvıyı bakteri olarak hapseder. Ve bakterilerin daha çabuk üremesini sağlar. Başkasının da kullanacağı bu havlunun cilt hastalıklarına neden olacağını dememize gerek bile yok.

 

Kozmetik aksesuarları:

Tırnak makası, cımbız, traş makinesi ve diğer aksesuarlar da kişiseldir. Bu ürünler içinde görünmeyen kan damlacıkları taşır ve saydığımız 8 eşya arasında paylaşımı en tehlikeli olanıdır. Uçuk ve mantar enfeksiyonu taşımak istemiyorsanız bu eşyalarınızı paylaşmayın.

 

Saç tokaları ve bigudiler:

Saç derisiyle temas eden toka, bigudi hatta tarak mantar ve bit içerebilir. Paylaşımı bu nedenle tehlikelidir.

 

Roll on şeklindeki deodorantlar:

Vücuda temas eden bu ürün paylaşılırsa derideki bakterilerin taşınmasına sebep olur. Ter kokusunu yok etmeye çalışırken cilt hastalıklarına yakalanmayın.

 

Ev terlikleri ve ayakkabılar:

Misafir ağırlamayı severiz ve evimize gelen misafirlere terlik veririz. Fakat terleyen ayaklardan yayılan mantar ve bakteriler koku ve hastalık yayar. Her altı ayda bir terlik değiştirmeyi ihmal etmeyin.

Kaynak: Hürriyet.com.tr

ayakkabılarbigudilercilt bakım ürünleriErkekev terliklerihavluhijyenkadınkişisel bakımkulaklıkmakyaj ürünlerirujsaç tokalarısağlığınız için bu ürünleri kimse ile paylaşmayınSağlıkterlik
Yorumlar (0)
Yorum ekle