Minik, Ufak Şeyler

0

Gün içinde yaşanan aksilikler, biriktirilen ufak terslikler, ufak mutluluklar  var.

Gün içinde; mutlu olmak nasıl ufak şeylere bağlıysa, kötü patlamalarda işte aynen o ufak şeylere bağlı aslında.

Her gün yapılması gereken şeyleri  yaparsınız ya da karşınızdaki insan yapar, o yapılanın kıymeti bilinmez.  Rutin olduğu için değerli gelmez insana, bir görev misali yapılmalıdır  zaten yapılanlar, yapılıyordur da!

Mesela bayansanız; yemek yapmak. Zaten  onu bayan olarak yapmanız gerekir diye düşünülür, ama yemeğin yanında  hem salata hem cacık varsa dikkat çeker işte ikisinin bir arada  yapılması.

Sonra diyelim ki yemekten sonra, içilen  kahve. Kahveyi de bayan yapar getirir eşinin önüne, yaptığı çayı da,  hazırladığı  meyveyi de.

Ama erkek derse ki ‘Dur sana bi kahve  yapayım’, işte o an, gün içinde onun dağıttığı eşyaları topladığını da  unutursun, yatağın altından bulduğun kirli çoraplara ne denli  sinirlendiğini de,evi dip köşe temizlemene rağmen dikkatsizce dökülen  ekmek kırıntısını da…

Mesela iş yerinde; her gün sana çay  getiren X ablanın kıymetini ancak istemediğin bir anda bir türk kahvesi  getirdiğinde bilirsin. O zaman içten bir teşekkür edersin.

Yardımcının her zaman hazırladığı rapor  da eksik bir şey bulduğunda çok sinirlenirsin, ama beklemediğin bir işi  ekstradan bitirip masana koyduğunda O’ndan iyi bir yardımcı  bulamayacağını söyler, diğer iş arkadaşlarına böbürlenerek anlatırsın  yapılan jesti ve ya yardımcının ne kadar çok çalıştığını.

Rutine bağlandı mı hayat, tadı olmaz hiç  bir şeyin. Aynı yoldan yürümenin, aynı saatte kahve içmenin, hep aynı  insanla konuşmanın.. Kötü şeyler o yüzden var belki de..  Belki de kötü  şeyler olsun ki, iyi şeyler olduğunda daha çok kıymet bilinsin diye var  ..

İşte böyledir ufak şeyler.. Ufak da olsa iyi-kötü her şey..

Büyük olsa da iyi işler ne kadar  görünmese de; ufacık  bir jest herşeyi unutulup mutlu olmanı sağlar. O  yüzden küçük şeylerden ibarettir hayatındaki mutluluk.

Ve yine küçük şeylerdir yaşadığın/ yaşattığın sinir krizleri sebebi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.