2011 İlkbahar – Yaz Modası

0

Güneş yüzünü gösterdi, bir süre önce vitrine çıkan yeni sezon kıyafetleri de bahar gibi içinizi açıyor.

 

 

Çiçek desenleri, danteller, maksi etekler, tulumlar, şortlar… Yeni sezonda da yine geçmişe gidiyoruz, bu kez 1950 ve 70’lerin esintisini hissediyoruz. O yıllarda olduğu gibi tamamen feminen görüntü göze çarpıyor ama romantik bir tarzda.

 

Erkeklerde ise radikal değişim söz konusu. Ceket ve pantolon boyları kısalıyor.Yeni sezonda erkekler, İngiliz asilzadelerine benziyor.

İşte size ilkbahar – yaz modası hakkında ufak ipuçları 😉

 

 

Tulumlar geri dönüyor

 

Çiçek desenleri: Birçok marka baharın müjdecisi çiçekleri tasarımlarınayansıtıyor. Elbise, etek, pantolon, gömlek kısacası her kıyafette çiçek desenleri görmek mümkün.

 

Dantel: Eskiden tercih edilen dantel bu yıl çok popüler. Özellikle etek veelbiselerde öne çıkan dantel artık eskisi gibi kıyafetin bir parçası ya da detayı değil birebir kendisi.

 

Tulum: Bu yazın vazgeçilmezi! Hangi markaya bakarsanız bakın

mutlaka her koleksiyonda tek askılı, straplez, kısa kollu denim gibi farklı model ve renkte tulumlar görebilirsiniz.

 

Pudra tonları: Her yıl tasarımlarda olduğu kadar renklerde de pek çok değişiklikle karşılaşıyoruz. Fakat son bir buçuk yıldır pudra tonları tahtı kimseye vermeye niyetli değil. Kadın-erkek her koleksiyonda pudranın ağırlığını görebilirsiniz. Safran, tarçın, biber ve camel tonları da gözde.

 

 

 

Etekler midi


Pili: Eskiden sadece erkeklerin ve kadınların pantolonlarında görmeye alışık olduğumuz pili bu yıl altın çağını yaşayacak. Özellikle uzun ve midi eteklerdesıkça karşımıza çıkacak.

 

Uzun etek: Geçen yıl çıkış yapan uzun etekleri bu yaz da üzerimizden çıkarmayacağız. Maksi etekler önümüzdeki sene de popülaritesini koruyacağa benziyor.

 

Midi etek: Pek çok ünlü marka tasarımlarında midi eteklere yer verdi. Ama herkes giymemeli! Boyunuz kısa ve kalın bilekliyseniz midi etekleri mutlaka topukluayakkabıyla giyin.

 

Çizgiler: Birkaç sezondur moda unsuru olan çizgiler bu yıl farklı şekillerde karşımıza çıkacak. Bazen bir çizgi, bazen bir şerit, bazen de bir çubuk…

 

 

Pantolon paçaları genişliyor

 

Kısa pantolonlar: Modacılar erkekler için devrim niteliğinde tasarımlara imza attı. Bunlardan biri de kısa pantolonlar. Şimdiden erkek pantolon boyunun yaklaşık 25 santimetre kısalacağının müjdesini verelim!

 

Geniş paçalar: Kaç zamandır 1970’lerin modası olan ispanyol paça pantolonlardan bahsediyoruz. Bu yıl bol paça çok moda! Skinny jean’lerden sıkıldıysanız vakit kaybetmeden gardırobunuza bol paça pantolon ekleyin!

 

Şort-bermuda: Şortun modası hiçbir zaman geçmiyor. Erkeklerde bir değişiklik yok ama kadınlar için tasarlanan şortların boyu süper mini.

 

 

Uzun elbiseyle bohem şıklık

 

 

Gömlek elbiseler: Rahat ve bol kesimli bu tarz elbiseler 2011 yaz sezonunungözdesi.

 

Maksi elbiseler: Geçen kış popüler olan maksi elbiseler bu yaz da özelliklerahatlığı açısından çok tercih edilecek. Maksiler kadınlara bohem bir şıklık sunacak.

 

Yüksek bel: Eskinin o sevmediğimiz formlarının geri döndüğü yüksek bel pantolonlardan belli! Ama yaz sezonunda vazgeçmeyeceğimiz tasarımlararasında yerini aldı bile…

 

 

Yazın paçalar çok kısa, çoraplar fora

 

Yaz aylarında erkekler; keten pantolon, blazer ceket, polo yaka tişört ve keten gömlekten vazgeçemeyecekler.Geçen sezondan farklı olarak bu yıl, lacivert ve tonlarındaki takım elbise, mono iki düğme takım elbise var. Pantolonlar pilisiz, ufak yaka gömlekler ve ince kravatlarla kombinlenecek. Ayrıca bu sezonkareli desenler, vücuda oturmuş gömlekler ve vatkalar olmayacak. Pantolon boyları 20-21 santimetre, ceketler ise normal ceket boyundan 3-4 santimetre daha kısa.

 

 

Salaş bir görüntü hakim

 

Soluk maviler, kahveler ve kiremit gibi parlak renklerindokunuşları ön plana çıkıyor. Modeller daha rahat, kesimlere ise daha salaş bir görüntü hakim. Pantolon ve ceket boyları kısalıyor. Giyilen çorabın rengini ve detaylarını gösterecek kadar kısa pantolonlar var. Bence bu yıl erkekler pilili chino pantolonlar, kısa kollu ve tek cepli gömlekler, polo tişörtlerden vazgeçemeyecek.

 

 

Gömlek yerine polo tişört

 

Yıkamalı pamuk ceketler ve gömlekler sezonun diğer iddialı parçaları. Gömlek yerine kullanabilecek polo yaka tişörtler ve parça boya trikolar çok moda. Takım elbiselerin yerine tek ceket ve pantolon kombinleri; gömleklerin yerine geçebilecek yıkamalı ve yıkamasız tişört alternatifleriyle yepyeni ve modern bir stil karşımıza çıkacak. Pantolon boyları ayak bileği hizasında.

 

 

Yaz sıcağında toz toprak rengi birbirine karışıyor

 

Yeni sezonda dantelli bir kıyafet almalısınız. Ayrıca özellikle çiçek desenleri, gömlek elbiseler herkesin gardırobunda olacak. Çok romantik bir yıl olduğu için de pudra, ekru, sarı tonlarını görmek mümkün. Maksi etekleri de çok göreceğiz ama yaz sıcağında o uzun etekleri giymek ne derece mantıklı emin değilim.

 

 

Elbiseler çiçek açıyor

 

Bermuda şortların, gömlek elbiselerin, maksi etek ve elbiselerin, ispanyol paçanın ve çiçek desenlerinin iyi bir çıkış yapacak.Geçen yıla göre bu sene kadın daha maceracı ve cesur. Seyahat odaklı. Safariye gidebilir, karavan seyahatine çıkabilir ya da spirütüel bir seyahate gidebilir. Siyah ve pudra renklerinin kontrastının yanı sıra, çıtır çiçekler ve suluboya etkisinde büyük çiçek baskıları, renkli çizgiler ve beyaz rengini de çok göreceğiz.

 

 

Yaz aylarında kısa yeleklerin, bol keten pantolonların,yüksek bel etek ve pantolonların, beyaz tişörtün, boyundan bağlanan uzun elbiseve kloş eteklerin altın çağını yaşıyor.Toprak tonlarıyla beraber toz renkler de ön planda. Tozlu vizon rengi, tozlu pembe gibi… Çizgi geri dönüyor. Mini ve maksi elbiseler birbirine tezat bir şekilde vitrinlerde yer alacak. Ama diz altı etekler gözde olacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.